Historiek

Op 1 april 1874 werd in Westrozebeke een 'Godshuis' geopend waarvan de Zusters van OLVrouw Ter Westroze het bestuur in handen namen. Dat bleef bestaan tot aan de 1ste wereldoorlog. Dit Godshuis werd, even als de kerk en al de huizen, in de oorlogsjaren in 1918 volledig vernield.

Rond de jaren'30 rijpte het verlangen om opnieuw een rusthuis te starten. Door de jaren heen kreeg hun droom stap voor stap vorm om uiteindelijk in 1973 officieel 50 erkende woongelegenheden te bekomen.

In 1983 werd een principieel akkoord aangevraagd en goedgekeurd voor een volledige nieuwbouw met een capaciteit van 60 woongelegenheden. Dhr. architect Van Den Heuvel kreeg de zware taak om de moeilijke inplanting midden de stadskern te ontwerpen. De effectieve start van de afbraakwerken was pas in juli 1990. De ruwbouw werd voltooid in 1991, en een jaartje later kon het eerste gedeelte in gebruik genomen worden. Op 8 september 1995 werd dan de tweede vleugel van het nieuwe rusthuis in gebruik genomen. Daarmee telde het toenmalige rusthuis 60 woongelegenheden.

De bouwmicrobe bleef echter aanwezig bij de Zusters. Kort na de nieuwbouwhuldiging van het woonzorgcentrum startte de bouw van de residentie Ter Westroze (Serviceflats). De 8 flats waren een dienstbetoon aan de bejaarde, valide 60-plusser. Residentie Ter Westroze werd officieel in gebruik genomen op 21 maart 1997.

Sinds 2001 hebben de Zusters OLVrouw het beheer van het woonzorgcentrum doorgegeven aan de vzw. De christelijke visie van toen is nog steeds een grondsteen binnen de leef- en werkomgeving.

         '' ''  ''